Autocentrum ESA, a.s. – AUTO ESA

Stávající hodnocení tohoto autobazaru 3.06 z možných 5.

Praha 10- Štěrboholy, K učilišti 170, Web: www.autoesa.cz

Počet vozů v nabídce: 600, typy vozů v nabídce: osobní automobily, dodávky.

Diskuze a recenze jinde na webu:

20 Customer Reviews of “Autocentrum ESA, a.s. – AUTO ESA”

Review by Lukáš hrad, Červen 28, 2010

Ahoj , jednou jsem kupoval právě auto v auto esa a opravdu to stálo za to. Auto mi naštěstí nezabavili , ale přesto problémy. Auto jsem koupil před 4 měsíci a ačkoliv mi bylo řečeno že vůz je nebouraný tak to podle toho moc nevypadá. U vozu jsem musel měnit přední zavěšení kol i když vozidlo mělo najet 60 000 km , bylo mi to divné tak jsem jel s vozem do autorizovaného servisu a tam mi bylo řečeno že vůz je na předek bouraný a nově stříkaný. Když jsem jel toto reklamovat do auto esa tak mi bylo řečeno že je to nezajímá a že mi tohle nikdy nemoh nikdy tvrdit takže zklamání a teď můžu jen doufat že to nebyla hroší havárka aby se to nekazilo dál. :(

Review by Martin Martinec, Srpen 9, 2010

Bohužel neni jednoduché auto vybrat a já se svěřil do rukou tzv odborníků v esách , ale po tom co jsem viděl jsem radši odešel , shánil jsem auto střední třídy nejlépe škody octávii , byl jsem v tom jejich slavném centru škodovek a koukal jsem že tam mají snad jen bouračky , jednomu autu nešli otvírat dveře , další mělo bouraný nárazník , další nešlo nastartovat , tohle že je autobazar? v jedno chvilku jsem si připadal jak na vrakovišti. A nejhorší bylo jak mě od nich pak otravovali zdali se mě něco líbilo atd.

Review by Petr, Říjen 21, 2010

zkus to tady… s touto pravni poradnou sem tam spolupracuji…

Review by Auto ESA, Únor 10, 2011

Reakce Auto ESA na příspěvek uživatele „Lukáš hrad“

Vážený pane, dovolujeme si Vás touto cestou požádat o sdělení bližších informací + kontakt na Vás. Situace, tak jak ji popisujete, je v rozporu s naší obchodní politikou, kdy se vždy snažíme zákazníkům vyjít maximálně vstříc. Záleží nám na tom, aby se zákazníci cítili ve svých vozech pohodlně a bezpečně a proto je každému našemu zákazníkovi umožněno nechat si prověřit technický stav vozu jím přivedeným technikem, případně ho zkontrolovat ve značkovém servisu kdekoliv v Praze. Jako důkaz toho, že jsme si kvalitou vozů a jejich původem naprosto jisti, nabízíme zákazníkům možnost vyměnit koupený vůz za jiný bez udání důvodu a to až do sedmi dnů od jeho koupě. Pro vyřešení Vaší nespokojenosti Vás rádi přivítáme na naší provozovně a po zjištění bližších informací se pro Vás pokusíme najít vhodné řešení. Kontaktujte nás prosím na emailové adrese: info@autoesa.cz

Review by Auto ESA, Únor 10, 2011

Reakce Auto ESA na příspěvek uživatele Martin Martinec
Vážený pane Martinče,
Děkujeme za Váš příspěvek, ke kterému Vám můžeme sdělit následující: Autobazar Škodovky.cz nabízí široké portfolio ojetých vozů značky Škoda a to v různých modelech, ročnících a také s rozdílným technickým stavem. Snažíme se uspokojit potřeby a přání všech zákazníků a proto u nás najdete nejen ojetou Škodu Favorit, na které je jistě poznat, že sloužila již 20 let, ale také například 2 měsíce starou Škodu Superb v nadstandardní výbavě, která uspokojí i velice náročného zákazníka. To, že se na ploše nachází například výše zmíněná Škoda Favorit, však nelze považovat za skutečnost, která by mohla komukoliv navodit pocit, že se nachází na vrakovišti. Všechny vozy prošly náročnou technickou kontrolou, jsou plně funkční a schopné provozu. Protože jsme si kvalitou prodávaných vozů naprosto jisti, nabízíme našim zákazníkům možnost vyměnit zakoupený vůz za jiný a to bez udání důvodů do sedmi dnů od jeho koupě. Byli bychom proto rádi, kdybyste se se svým požadavkem na nový vůz obrátil přímo na naše zákaznické centrum. Jsme si naprosto jisti, že v celkové nabídce více 500 vozidel značky Škoda pro Vás najdeme ten nejvhodnější vůz. Kontaktujte nás prosím na emailové adrese info@skodovky.cz

Review by Pavel, Květen 12, 2012

Dobrý den, zde je moje zkušenost s Auto Esa: zakoupil jsem jeden a půl roku starý vůz který měl najeto 46000 km, pořizovací cena 300.000,– Kč, ihned po odjetí z bazaru jsem řešil závadu na elektrice kterou odstranili v autorizovaném servise formou svolávací akce, ale po mnou ujetých 1200 km (týden) odešla převodovka. Reklamace u Auto Esa je z jejich strany nepřípustná – výmluvy že se závada při testovcí jízdě neprojevila, poté mě poslali do autorizovaného servisu že si mám opravu vyřešit na záruku, ale ta byla bohužel zamítnuta s ohledem na špatné vyplněnou servisní knížku a neprovedenou garanční prohlídku. Při koupi jsem vyžadoval auto které je v záruce u autorizovaného prodejce a mělo vedenou servisní knihu na to mi bylo sděleno, že toto auto vše splňuje, ale servisní knihu mi neukázali jelikož je prý zamčená v trezoru, takže mi ji pošlou poštou do týdne od koupi vozidla. Při rozbalení obálky jsem se nastačil divit – přepisovaná a propadlá garanční prohlídka která měla za následek zamítnutí záruky u autorizovaného prodejce. Takže podtrženo sečteno: záruka nikde, arogantní přístup auto Esa i autorizovaného servisu a oprava za rovných 50.000,– Kč kterou si pěkně zaplatím.

Review by Petr 8, Leden 13, 2013

Pán z auto Esa nenapsal, že výměna vozu do 7 dnů je jen při koupi za hotové, jak nám řekli při předání dokumentu- Podmínky pro výměnu vozu. A co ti, kteří si u nich vzali auto s akontací a na zbylou částku si sjednali s němi úvěr? Jen tak mimochodem, se společností Essox a vzali si za sjednání 30000. Nikde na stránkách auto Esa ani nebankovní společnosti Essox však takovouto skutečnost nenajdete.

Review by maca, Duben 21, 2013

Včera jsem navštívila tuto firmu za účelem nákupu vozu na protiúčet.
Postup firmy vůči zákazníkovi hodnotím jako nekoordinovaný,trapný a velmi nesolidní.
Firemní „sebeprezentaci“ na webu považuji za sci-fi.
Rozpory mezi internetovou nabídkou a realitou na prodejní ploše považuji za klamání zákazníka.
Domnívám se,že ze strany této firmy dochází minimálně k porušování „Zákona o ochraně spotřebitele“ č . 634/1992 Sb.

Review by Jaroslav Dubravcik, Říjen 16, 2013

V kvetnu 2013 jsem koupil v tomto bazaru Skoda Octavia 2004.Auto z
dovozu ,nova STK od bazaru.Po 4mesicich provozu v letnim pocasi nastal
podzim a vecerni jizdy za tmy je moje nocni mura.Auto s xenonama vubec
nesviti,zajel jsem do aut.servisu kde bylo zjistena zavada na ridicich
jednotkach na obou svetlech,oprava cca 18 000,..Nechapu jak mohlo auto
u nich projit STK.Velke zklamani,nikdy vice

Review by František Mochar, Listopad 25, 2013

10.11.2013 Jsem si koupil Škodu Felicii rok výroby 1996 Potřebuji auto do práce Cena auta 9.000-Kč Vystavená cena na autě . Při sepisování smlouvy po mě chtěli skrytý poplatek který nebyl nikde uveden další 3.000Kč za ověření že auto není kradeno odmítl jsem zaplatit,tak jsme se dohodli na 500-Kč to jsem již zaplatil .Již toto mne mělo varovat. Na dotaz zdali je u auta zaplacena Ekodaň mi bylo řečeno že je zaplacena ale že velký i malý Technický průkaz je uložen v Praze v trezoru a že mi bude neprodleně odeslán nejpozději do deseti dnů Technický průkaz mi došel za čtrnáct dní a to až po mé urgenci .S technického průkazu jsem zjistil že EKODAŇ není zaplaceno. Toto činí další 3.000-Kč Pracovníci tohoto autobazaru lžou nejsou čestní .Rekapitulace Felicie z roku 1996 běžná cena se pohybuje okolo osmi až devíti tisíc korun i se zaplacenou eko.daní mne vyšla 12500.Kč Bylo mi řečeno že do sedmi dnů mohu od smlouvy odstoupit Ale velký i malý technický průkaz mi poslali záměrně až po čtrnácti dnech aby jsem nemohl zjistit že eko není zaplaceno a od smlouvy odstoupit jsou to podvodníci .Tento autobazar nedoporučuji Pro zisk jsou ochotní i podvádět a lhát .František frantaoukej@seznam.cz

Review by Frantaoukej, Prosinec 7, 2013

Koupil jsem si v tomto autobazaru na pobočce Brno auto do práce Škoda Felicie 1.3 Původní cena 9000-KČ Při koupi mne již zarazilo že po mne chtěli další 3000-kČ za ověření že auto není kradené .Odmítl jsem toto zaplatit tak jsme se dohodli že jim za ověření zaplatím pouze 500 -KČ Na dotaz zdali je zaplacena Ekologická daň mi bylo potvrzeno že auto má Eko. zaplaceno ale že doklady kterými by se to dalo prokázat technické průkazy velký i malý mají uložený v Praze v trezoru ale že stoprocentně zaplaceno eko je .Uvěřil jsem protože autobazar kde se pohybují auta v hodnotě statisíců jsem si myslel že nějaké tři tisíce nemají zapotřebí podvádět .Bohužel byl to podvod po čtrnácti dnech a to ještě na moji urgenci mi došel technický průkaz s Pahy a bohužel Ekopoplatek zaplacen není Ve smlouvě je uvedeno že do sedmi dnů mohu od smlouvy ustoupit ale doklady mi poslali až po čtrnácti dnech a tím si zajistili že nemohu od smlouvy odstoupit určitě by jsem toto auto nekoupil kdybych věděl že auto nemá zaplaceno Eko. Dále mi uváděli že auto mělo dva majitele ale z dokladů jsem se dozvěděl že má pouze jednoho majitele tak že ekodaň nemohla být zaplacena Jsou to podvodníci a to jsem chtěl koupit v auto esa synovi automobil ale po těchto zkušenostech bych si v tomto bazaru již nikdy auto nekoupil .Varuji všechny budoucí zákazníky kteří by chtěli auto z tohoto bazaru koupit poučte se z moji chyby 3koda Felicie rok výroby 1996 tržní hodnota se pohybuje okolo 8000 KČ já za ni dal 13000 -KČ Mohu to zhrnout na jeden výrok PODVODNÍCI!!! František Mochar

Review by Frantaoukej, Prosinec 7, 2013

Koupil jsem si v tomto autobazaru na pobočce Brno auto do práce Škoda Felicie 1.3 Původní cena 9000-KČ Při koupi mne již zarazilo že po mne chtěli další 3000-kČ za ověření že auto není kradené .Odmítl jsem toto zaplatit tak jsme se dohodli že jim za ověření zaplatím pouze 500 -KČ Na dotaz zdali je zaplacena Ekologická daň mi bylo potvrzeno že auto má Eko. zaplaceno ale že doklady kterými by se to dalo prokázat technické průkazy velký i malý mají uložený v Praze v trezoru ale že stoprocentně zaplaceno eko je .Uvěřil jsem protože autobazar kde se pohybují auta v hodnotě statisíců jsem si myslel že nějaké tři tisíce nemají zapotřebí podvádět .Bohužel byl to podvod po čtrnácti dnech a to ještě na moji urgenci mi došel technický průkaz s Prahy a bohužel Ekopoplatek zaplacen není Ve smlouvě je uvedeno že do sedmi dnů mohu od smlouvy ustoupit ale doklady mi poslali až po čtrnácti dnech a tím si zajistili že nemohu od smlouvy odstoupit určitě by jsem toto auto nekoupil kdybych věděl že auto nemá zaplaceno Eko. Dále mi uváděli že auto mělo dva majitele ale z dokladů jsem se dozvěděl že má pouze jednoho majitele tak že ekodaň nemohla být zaplacena Jsou to podvodníci a to jsem chtěl koupit v auto esa synovi automobil ale po těchto zkušenostech bych si v tomto bazaru již nikdy auto nekoupil .Varuji všechny budoucí zákazníky kteří by chtěli auto z tohoto bazaru koupit poučte se z moji chyby Škoda Felicie rok výroby 1996 tržní hodnota se pohybuje okolo 8000 KČ já za ni dal 13000 -KČ Mohu to zhrnout na jeden výrok PODVODNÍCI!!! František Mochar Již jsem sem psal rucenzi na tento autobazar před čtrnácti dny ale bohužel mi nebyl zde vydaný teď píšu podruhé cenzůra zde pracuje bezvadně

Review by petr, Leden 7, 2014

Auto esa s prominutím jsou to K…y koupily jsme si auto za 170tisic škoda octavie 2004 najeto udajne 190000km to se nam do měsíce rozpadlo jedete na reklamaci tam nam řeknou že to nejde opravit že by je to stalo moc peněz tak se snaží vnutit jiné které je ve stejném stavu možná horším a když jsme si konečně nejake vybrali audi a6 allroad 2004 najeto 200000 tak po 2 měsicich to same slibuji jenom hory doly ale nic s toho nedodrží nejhorší bazar jaky jsem kdy poznal. Za auto jsme daly 170tisic o dva měsíce později nam na vykupu řekly že nam za něj dají 115tisic nehoráznost!!!!!!!!!!!!!!!!!

Review by petr, Leden 7, 2014

Auto esa s prominutim jsou to K…y koupily jsme si auto za 170tisic to se nam do měsice rozpadlo jedete na reklamaci tam nam řeknou že to nejde opravit že by je to stalo moc peněz tak se snaži vnutit jine ktere je ve stejnem stavu možna horšim a když jsme si konečne nejake vybrali tak po 2 měsicich to same slibuji jenom hory doly ale nic s toho nedodrži nejhorši bazar jaky jsem kdy poznal. Za autocjsme daly 170tisice o dva měsice pozdeji nam na vykupu řekly že nam za nej daji 115tisic nehoraznost!!!!!!!!!!!!!!!!!

Review by Jaroslav, Leden 7, 2014

Tak právě jsme se vrátily z Auto Esa (Černý Most) a předčili mé očekávání.
Začalo to mou reakcí na škoda octavia combi 1,9 Tdi. Obratem mi bylo zavoláno a slibováno! Cena za r.v. 05, tacho 151000 km, ambiente, byla 154900 Kč, s tím, že rezervací mi spadne 15000 a pokud přijedu pro vůz do 22. hodiny, tak sleva 30000 Kč. Neváhal jsem a mobilizoval známé automechaniky a povedlo se. Dorazili jsme tedy do Es s hotovostí a to jsme naratili na to, že slevy nejsou a jde max 5000 dolů. Což mě tedy řádně vytočilo no dobře řekl jsem si, nacož manažer pobočky namítl, že mi toto nikdy nemohlo být slíbeno a je to nesmysl, ale nahrávají hovory a že si ten můj telefonát poslechne a uvidí se. To byl ovšem jen vechol ledovce, jak jsem se později přesvědčil! Nejdříve tedy hovory nebyly, jen ty co nic neříkaly, poté jsem mluvil s lidmi co byli před námi a světe div se na to samé auto, které jsem měl rezervované! Na autě byla totál vadná spojka a brzdy! Nabídli tedy jiný vůz, schodou okolností škodu fabii RS r.v. 2005 s cca 160-170 000km, jako nikdy nebouranou a v naprostém pořádku! Nicméně toto vozidlo před 2 měsíci prošlo rukama mého automechanika, jako totální odpis po nehodě a navíc se ani nesnažili to zamaskovat. To auto mělo být sešrotováno nebo na náhradní díly! Nešlo skoro nastartovat, kouřilo, pískalo, což prý udělalo to, že týden stálo! 😀 Úsměvné! Fabie měla v háji alternátor, prasklou hlavu, bouchlý blatník, sloupky v háji, srolovanou pravou přední a levou zadní stranu, utržené přední pravé světlo, a hlavně utrženou přední nápravu a plno dalších důležitých závad! Bylo nám řečeno, proč se o ni zajímáme, když o ní víme víc než oni sami! Byl zavolán manažer a tomu to bylo jedno hlavně aby se to prodali!
Jen pro info se ta fabie v tomhle stavu prodala za necelých 70 000Kč, s tím že bude použita na díly, nebo šrot! V esa ji ovšem prodávají za 160 000 Kč jako bez závady!

Review by Lenka, Listopad 9, 2014

Měla jsem tu čest, koupit si vůz v Auto ESA za 82 000 Kč a povím vám, již nikdy více. U vybraného vozu jsme s zjistili, že jsou v „hajzlu“ zadní brzdy. Na tuto vadu mi dali slevu 3 000 Kč. Dále nesvítilo přední parkovací světlo a světlo nad SPZ. Prodejce nás ujistil, že auto, kterému nesvítí jakékoliv světlo nepředají, proto ho odveze do servisu kde žárovky vymění. Při placení jsem předložila SMS, kterou mi společnost zasla: „OS: Výprodej v Auto Esa za skandální ceny. Více než 1000 kvalitních aut se slevou až 70 000. Jako bonus sada zimních pneumatik. Navstivne jakoukoliv pobocku Auto ESA, předložte tuto SMS a k vozu nad 50 000Kč získáte značkový tablet zdarma.“ Při zažádání tabletu mi prodejce řekl, že dají buď slevu nebo tablet, že obojí nejde. Nechala jsem si proto zavolat manažera, který mi opět řekl, slevu nebo tablet. Moje argumenty, že mi dali slevu na vadé brzdy u auta, a né na auto jako celek ho nezajímaly. Po bouřlivé debatě jsem se žádného výsledku nedočkala proto sem to dál již neřešila – nešlo mi o tablet, ale o princip. Sleva na vadné brzdy není přece sleva na auto jako taková. Po zaplacení jsem šla pro auto, které mělo být připraveno k přebrání. Jen co jsem vyjela z vrat bazaru, všimla jsem si, že žárovky u světel nevyměnili. Vrátila jsem se tedy zpět a prodejce mi oznámil, že mi předtím řikal, že takovéhle žárovky v servisu nemají, proto mi to nemohli opravit. Jasně, mega firma Auto ESA a nemá běžné žárovky. Jeho výmluvy mě nezajímaly a stála jsem si za tím, že když to slíbil, tak to opraví. Po půl hodině mi auto přivezl již s vyměněnými žárovky – světla svítila, tak jsem odjela. Druhý den jsem si všimla, že žárovku sice vyměnily, ale tu špatnou nechali ve světle. Asi jsem je naštvala, žě něco museli udělat, tak se chtěli pomstít. Jó čím větší firma, tím větší hovada.

Review by McAjucha, Květen 5, 2015

Máte špatnou zkušenost jako já s auto esa? přidejte se a pomozte mi bojovat!

Review by McAjucha, Květen 5, 2015

V lednu 2014 jsme zakoupili po dlouhém výběru vůz Opel Meriva za 120 000,- Kč, najeto 52000km, s tím, že zánovní mírně ojetý vůz nám vydrží několik let, náš starý vůz pomalu dosluhuje. Již v únoru jsme vůz reklamovali z důvodu závažné poruchy na převodovce. Vzhledem k tomu, že všude v autobazarech podepisujete papír o možných závadách na voze, ačkoliv tam nejsou, jsem nevěděla jak se autobazar zachová, převodovka sice byla v seznamu, ale jen mírná netěsnost. Chtěli jsme vůz vrátit odstoupením od smlouvy. Nikdo se s námi nebavil, nikdo nebyl kompetentní, vůz převzali a údajně opravili, cena opravy prý cca 112 000,- Kč. Po čtyřhodinových dohadech na prodejně, mimochodem reklamační pracovník se neobtěžoval dostavit na pobočku, ačkoliv jsme volali předem, že přijedeme, jsme tedy převzali vůz s kompenzací dvou poukázek na benzín v hodnotě 2x 200,- Kč.
Po prohlídce u známého automechanika jsme se dozvěděli, že máme díl „těsně před smrtí“ a životnost odhadovaná na 1 rok. V autobazaru jsem byla přesvědčována, že díl má přibližné najeté kilometry jako náš vůz.Každý den dojíždím x kilometrů do práce, takže díl nevydržel a v červenci se opět rozbil. Při odjezdu na dovolenou, kterou jsme samozřejmě museli zrušit.
Opět jsem kontaktovala autobazar a požadovala odstoupení od smlouvy, odpověď zněla, že jsem si díl rozbila opotřebením. Podle automechanika nesmysl, závada je technického charakteru, nevznikla opotřebením. Byla mi nabídnuta kompenzace 15 000,- Kč. To jsem odmítla, cena nového dílu je 180 000,- Kč, požadovala jsem kompenzaci 50 000,- až 60 000,- Kč, nový díl kupovat nebudeme, použitím staršího dílu jsem přesvědčená, že vůz je znehodnocen o 50%. V srpnu jsem se obrátila na společnost Vaše nároky.cz, kdy za pomoci právníka zkoušíme vyjednat nějaké schůdné východisko pro obě strany. Mezi tím, tak jak už jsem nepředpokládala, opravuji starý vůz, nové zimní obutí, četné opravy a strach z každodenní cesty, zda ještě odjedu plánovanou cestu.
V únoru 2015 jsem se pokusila navrhnout kompenzaci v nižší částce tj. 30 až 40 tisíc, nebyla přijata, autobazar trvá na částce 15 000,- Kč, což je pro mne absolutně nepřijatelná částka. Tato částka nepokryje zdaleka mé výdaje co se týče řešení této situace, natož opravu dílu.
Ráda bych, aby tato kauza byla varováním pro ostatní zákazníky.
Vloni touto dobou ředitel autobazaru Auto Esa promlouval v televizi k zákazníkům, aby velmi dobře zvolili autobazar, kde vůz zakoupí, mluvil o solidnosti a poctivosti a já když si na to vzpomenu, tak bych bych brečela zoufalstvím a bezmocí, kdybych měla možnost tomu pánovi bych řekla, jak moc poctiví jsou.
Chtěla jsem vůz, zánovní, s větším prostorem, s lepším přístupem a vůz mám, stojí již téměř rok na dvorku, nepojízdný, splácím úvěr, opravuji starou herku.
Můj partner je vážně nemocný, trpí diabetesem a vzhledem k dlouhodobému užívání inzulínu již má závažné zdravotní komlikace, mimo jiné těžkou poruchu všech periferních nervů v dolních končetinách, zjednodušeně řečeno nemá cit v nohách, trpí otoky a někdy je rád, když se ráno postaví. Proto jsem vybírala vůz, do kterého se mu bude lépe nasedat.
Proto bych ráda zveřejnila jaký přístup mohou lidé očekávat u konkrétních obchodníků při řešení reklamací.

Review by M. O., Srpen 4, 2015

Vybral jsem si je podle recenzí. Měli samou chválu a tak jsem si tam šel koupit auto. Když jsem si jedno vybral, tak po mě chtěli u stolu hezký balík za ověření vozu. Bez toho mi odmítli auto prodat. Jelikož jsem tam byl se svou ženou a tří měsíční dcerou před zavírací dobou, tak jsme na to kývli. Poté nám bylo řečeno, že jestli nechceme jezdit do Prahy na přepis, tak to za nás udělají za cca 2500 tisíce. Protože jsem pobýval v zahraničí a slečna mě ujistila, že nebudu nic dál muset dělat, tak jsme to zaplatili. Celkem to delalo cca 6500kc navíc. Poté mi Cebii neposlali a musel jsem se o ni hádat. Co se týka přepisu, tak jsem jim poslal ověřeny podpis, který po mě pouze chtěli a o tři dny později mi přišli papíry, ale bez mého jména s tím, ze si mám jít udělat evidenčku a poslat vše opět zpět. Stálo mě to hodně času a peněz navíc a tak vám radím si koupit auto o ty ušetřený peníze jinde. Nenechte se odrbat jako já:)

Review by josefzbr, Srpen 26, 2015

Rád bych se s vámi podělil o svou zkušenost se způsobem řešení reklamace autobazarem Auto ESA. Jedná se o záležitost z května tohoto roku – 2015.

Předem však pro lepší orientaci uvedu výňatky ze zákona
Každý autobazar má níže uvedené povinnosti dle § 2161 NOZ: (1) Prodávající odpovídá kupujícímu, že věc při převzetí nemá vady. Zejména prodávající odpovídá kupujícímu, že v době, kdy kupující věc převzal, a) má věc vlastnosti, které si strany ujednaly, a chybí-li ujednání, takové vlastnosti, které prodávající nebo výrobce popsal nebo které kupující očekával s ohledem na povahu zboží a na základě reklamy jimi prováděné, b) se věc hodí k účelu, který pro její použití prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá, c)nebo provedení určeno podle smluveného vzorku nebo předlohy, d) je věc v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a e) věc vyhovuje požadavkům právních předpisů. (2) Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí.

Jak se ale zachová prodejce Auto ESA při reklamaci?
– podáte reklamaci přes online formulář, hned následující pracovní den Vám odejde ze společnosti Auto ESA doporučený dopis, že Vaši reklamaci zamítají – nikdo neví příčinu problému a nemůže tedy posoudit, zda mám na reklamaci skryté vady nárok (po ujetí cca 2000 km bez varování kontrolek nebo alespoň naznačené ztráty výkonu přestal běžet motor a auto bylo odtaženo do autorizovaného servisu) – po zaslání dopisu, ve kterém zamítnutí reklamace neuznávám (protože ve výpisu z řídící jednotky, který jsem obdržel z autorizovaného servisu, nic takového jako důvod pro který byla reklamace zamítnuta nevyplývá, což mi potvrdil i technik, který výpis jednotky pořizoval) a ve kterém opětovně reklamuji nepojízdnost vozidla, následuje velké dlouhé arogantní ticho – přijde mi jako výsměch zákazníkovi hození reklamace do koše, když ani autorizovaný servis přesně neví, kde je problém, a absence alespoň náznaku slušnosti spočívající v odpovědi na dopis, nehledě na to, že ze zákona má každý prodávající povinnost odpovědět na reklamaci do 30 dnů
V Auto ESA mají asi schopné kancelářské pracovníky, se schopností diagnostiky pomocí křišťálové koule (popř. dopředu připravených odpovědí, protože asi o tom autě vědí něco víc než kupující) a podnikovou politiku – zákazníku zaplatil si, tím si provedl přeměnu zákazníka v otravného otrapu a dokud nebudeš dostatečně dlouho otravovat, nepřivedeš právníky (cha cha to je peněz, co?), tak odpal. Pokud jste dočetli až sem, jedna rada – než navštívíte bazar Auto ESA za účelem koupě ojetého vozu, dlouze přemýšlejte. Já musel dojít k poznání, že bez soudního znalce, právníka a následně soudu se zřejmě neobejdu. Koupi zdar!!!

Write a Review of Autocentrum ESA, a.s. – AUTO ESA